7 Biblioteci din județul Suceava au intrat în echipa CODE Kids

Acasă / news / 7 Biblioteci din județul Suceava au intrat în echipa CODE Kids

În ciuda situației grave provocate de virusul COVID-19 în județul Suceava, șapte biblioteci locale au avut curajul să facă primii pași în proiectul CODE Kids și au spus, astăzi, prezent la prima întâlnire ONLINE!

Bibliotecarii din localitățile Broșteni, Dornești, Gura Humorului, Iaslovăț, Panaci, Râșca și Todirești s-au mobilizat și și-au arătat dorința de a participa la programul de coding pentru copii, al Fundației Progress, realizat în parteneriat cu Simplon România.

La întâlnirea de pe Skype, atât bibliotecarii, dar și copiii au aflat lucruri importante despre coding, despre regulile de funcționare ale cluburilor, despre rolul bibliotecarilor și al ambasadorilor în proiectul CODE Kids și au primit răspunsuri la toate întrebările.

Toți bibliotecarii suceveni sunt motivați să demareze activitățile și să-i ajute pe copiii din comunitățile lor să dobândească abilități și competențe digitale, de IT și programare.

Chiar dacă suntem nevoiți să #stamacasa și trebuie să adoptăm educația la distanță, entuziasmul de învățare și dobândirea de noi cunoștințe s-au văzut pe chipurile tuturor!

Le mulțumim noilor membri din Suceava și le dorim succes alături de echipa CODE Kids România!

Lasă un comentariu