Ambasadorii CODE Kids – instruire interactivă despre rolul în clubul de programare de la biblioteca locală

Acasă / news / Ambasadorii CODE Kids – instruire interactivă despre rolul în clubul de programare de la biblioteca locală

Ce întâlnire distractivă și interesantă am avut, astăzi, împreună cu o parte dintre ambasadorii cluburilor CODE Kids! 25 de copii isteți, curioși și haioși au participat la un webinar informativ și foarte interactiv despre rolul lor în cluburile de programare.

După ce le-a făcut o scurtă introducere și au făcut cu toții cunoștință, Ovidiu Ana, manager de proiect CODE Kids și moderatorul sesiunii, i-a împărțit pe copii în patru grupuri. Cu ajutorul unui exercițiu pe echipe, în camere virtuale, pe platforma Zoom, coderii au identificat cele mai importante misiuni pe care le au, împreună cu bibliotecarii, în cluburi.

O altă temă abordată a fost legată de motivarea colegilor de club.

Nu au fost trecute cu vederea nici mijloacele de comunicare pe care coderii și bibliotecarii le utilizează pentru a fi eficienți în rezolvarea temelor. Nu mică ne-a fost surpinderea să aflăm că și-au adaptat comunicarea în funcție de echipamentele folosite de copiii din comunitatea lor. Astfel, au apelat la grupuri Facebook, Zoom Meetings și grupuri de WhatsApp.

La final, ambasadorii au lăsat deoparte orice fel de emoție și au adresat întrebări. Copiii au primit răspunsuri la multe dintre curiozitățile lor. ”Cum ne va ajuta proiectul Code Kids pe viitor?”, ” Cum voi dovedi când voi fi mare, la angajare, că am făcut parte dintr-un program de coding?” și ”Când vom primi noi activități pe code.org?” au fost doar câteva dintre acestea.

Ba mai mult, sesiunea virtuală s-a încheiat cu o provocare la o competiție într-un joc pe calculator, lansată de copii, membrilor de la Fundația Progress și Simplon România, partener în proiectul CODE Kids.

Acest webinar face dintr-o serie de instruri pe care Fundația Progress, împreună cu partenerii din proiectul CODE Kids și-au propus să le susțină în sprijinul dezvoltării de noi competențe și abilități, în rândul coderilor și bibliotecarilor din cluburile CODE Kids.

#CODEKids #letscodekids #copiiifaccodinginbibliotecilepublice

Showing 3 comments
 • Ceparu Matei
  reply

  Foarte interesantă a fost această sesiune,eu personal am învățat lucruri noi pe care încă nu le știam!Mulțumim Fundației Progress și Simplon România!
  Cu drag, Ceparu Matei

  • CODE Kids
   reply

   Ne bucurăm că ți-a fost de folos acest webinar, Matei! Pregătim și alte subiecte interesante din care vei învăța lucruri utile! Stai cu ochii pe noi! Îți mulțumim pentru review!

 • Ceparu Matei
  reply

  De abia aștept noile webinarii!😀

Lasă un comentariu