Bibliotecile din județul Dâmbovița se alătură inițiativei CODE Kids!

Acasă / news / Bibliotecile din județul Dâmbovița se alătură inițiativei CODE Kids!

Proiectul CODE Kids se extinde, în 2020, și în județul Dâmbovița!

Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița și alte cinci biblioteci locale s-au alăturat proiectului CODE Kids! O parte din reprezentații bibliotecilor dâmbovițene au participat, astăzi, la prima întâlnire ONLINE.

Echipa Fundației Progress, împreună cu cei de la Simplon România, i-au invitat pe bibliotecari la o conferință pe Skype, prin intermediul căreia aceștia au putut afla mai multe detalii despre proiect. Deși situația actuală nu ne-a permis să ne întâlnim față în față cu coordonatorii cluburilor, ne-am adaptat rapid și am demarat o sesiune introductivă în mediul digital.

Bibliotecarii și copiii, din cinci dintre aceste cluburi, au fost alături de noi și au aflat ce înseamnă codingul. Întrebări precum „Ce înseamnă un club CODE Kids?”, „Cine poate fi ambasador?”, „Cum folosim platforma www.code.org?”, „Cum și unde ținem legătura cu Fundația Progress, Simplon România și ceilalți bibliotecari din țară?”, dar și alte întrebări legate de organizarea internă a cluburilor, și-au găsit astăzi răspunsul.

Chiar dacă #stamacasa, activitățile de coding continuă de la distanță și, cel mai important în această perioadă, rămânem uniți și continuăm să fim echipa CODE Kids!

Lasă un comentariu