Code Kids România la Europe Code Week

Home / news / Code Kids România la Europe Code Week

Code Kids România este o iniţiativă care cuprinde 61 de cluburi de programare ce se desfăsoară în bibliotecile publice din tot atâtea localități rurale și mic urbane. Aici învață bazele programării și câștigă competențe STEM 829 de copii.  Împreună cu mentorii lor și sub coordonarea bibliotecarilor locali, copiii au decis să se înscrie şi anul acesta la Europe Code Week.

 

În prima săptămână a evenimentului, coderii noştri au făcut o super-prezentare a cunoștințelor acumulate până în prezent în proiectul CODE Kids. Timpul petrecut la club a presupus nu doar lucru pe calculator pentru a realiza sarcini specifice, ci și realizarea unor mici proiecte, care îi ajută să-și dezvolte creativitatea și spiritul de inovare. Copiii au discutat despre programare, robotică, au lucrat pe Scratch şi au testat Arduino. Activităţile nu s-au oprit aici, aceştia au vorbit și despre metodele de învăţare colaborativă, activităţi de cercetare şi robotică – concepte înţelese de către toți cei care fac parte din Code Kids România.

 

În partea a doua a evenimentului, vom organiza Târgul de Ştiinţă – Ediţia Tech, la Oradea, unde copiii vor prezenta experimentele la care au lucrat în echipă. Am pregătit pentru o parte din cluburile noastre şi câteva întâlniri cu ambasadorii Code Kids, care vor prezenta produsele lor tehnologice şi care le vor oferi copiilor reperele necesare pentru a putea continua etapa de învăţare.

Leave a Comment