Coderii de la echipele de avansați au început activitățile la cluburile CODE Kids!

Acasă / news / Coderii de la echipele de avansați au început activitățile la cluburile CODE Kids!

”Hardware”… așa a fost denumită prima activitate practică și prima provocare a copiilor de la grupele de avansați din anul 2022. Doar cu un set de șurubelnițe și o unitate de calculator au început aventura cunoașterii, dar și distracția.

„Orice programator trebuie să știe care sunt componentele unui calculator.” Așa au fost încurajați coderii noștri spre a duce la bun această misiune. Pentru a veni în ajutorul tuturor, copiii au avut la dispoziție o serie de materiale educative, realizate de echipa tehnică a Fundației Progress, în care au fost prezentate noțiuni teoretice despre partea Hardware. Pe lângă îndemânarea de care aceștia au dat dovada atunci când au desfăcut și au lucrat cu componentele unei unități de calculator, copiii au dobândit și competențe generale precum problem solving (rezolvarea unor probleme tehnice), comunicare și muncă în echipă. 

Pentru a le descoperi latura creativă, coderii au avut de pregătit și o prezentare digitală despre cum au lucrat și despre ce au descoperit împreună cu coordonatorul de club. Surpriza a fost că o parte dintre ei nu s-a limitat doar la a crea câteva slide-uri despre ce au învățat. Au scris poezii, au creat joculețe interactive și s-au distrat peste măsură.

Nici coordonatorii nu s-au dat de-o parte și s-au implicat activ. De exemplu, doamna bibliotecar de la Biblioteca Comunală Cerna i-a provocat pe copii la un consurs de cunoștințe și rapiditate. Iar pe doamna Angela Petruța, de la Ighiu (jud. Alba) și pe Marian Druncea (Biblioteca Județeană Tulcea) i-am surprins în mijlocul copiilor, printre unelte și componente. Mai mult decât atât, știm că toți ceilalți coordonatori și voluntari locali au fost de un real suport pentru micii programatori din cluburile lor.

În lumina reflectoarelor, pentru întâia oară pe scenă, micii noștri coderi de la clubul The Creators – Biblioteca Publică Popricani, Iași și-au făcut cunoscută pasiunea recitând publicului versuri absolut originale, dedicate prietenului nostru, computerul. Au fost însoțiți de gemenii ZK2, iar la final au primit multe aplauze!

 

CODE Kids – Programează viitorul comunității tale!

        

#rescriemviitorulcopiilor #CODEKidsRo #prinpasimisisalturiuriase

Lasă un comentariu