CURIOZITĂȚI DESPRE FIFA 20 ȘI IT CU ALEX CHICA, STUDIO TECHNICAL DIRECTOR, EA SPORTS BUCHAREST

Acasă / news / CURIOZITĂȚI DESPRE FIFA 20 ȘI IT CU ALEX CHICA, STUDIO TECHNICAL DIRECTOR, EA SPORTS BUCHAREST

Peste 2000 de copii din programul CODE Kids și pasionați de coding au avut prilejul de a afla secrete și tehnici de programare din spatele unuia dintre cele mai populare jocuri video, FIFA 20.

Poză Webinar

Alex Chica, Studio Technical Director la EA SPORTS Bucharest (EA România), a acceptat invitația Fundației Progress de a intra în direct cu prietenii CODE Kids și de a le răspunde la curiozități legate de industria de jocuri video și meseria de programator.

Poză Jocuri EA GAMES

Pe lângă întrebările adresate de Ovidiu Ana, managerul de proiect CODE Kids și moderatorul discuței, copiii au fost curioși cum reușeste EA să facă jocurile adaptabile pentru telefoane, tablete, computere și console, cât de importantă este matematica, ce facultate ar ajuta să urmeze pentru a deveni programatori și ce presupune meseria unui tester de jocuri video. Toate aceste întrebări și multe altele și-au găsit răspuns în sesiunea video de vineri, 24 aprilie 2020.

”Matematica este de imens ajutor în crearea de jocuri video, în IT, în lumea digitală. Tot ce există în digital e construit 99% din matematică. De exemplu, userii și parolele la orice cont, sunt legate de algebră, de numere prime, de geometrie, de matematică, în general. Jocurile înseamnă algebră, matrici de rotație și translație. E plin codul FIFA de algebră și de geometrie”, a explicat Alex Chica.

Poză FIFA

Despre FIFA, Alex ne-a mai spus că este dezvoltat în 2 studiouri din lume, din București și Vancouver, Canada, unde sute de oameni se ocupă de diferite aspecte ale jocului. ”Echipa FIFA funcționează ca o mașină imensă care e pusă în mișcare an de an, iar FIFA 20 și-a propus să ajungă la originile fotbalului jucat de plăcere, în fața blocului, în curtea școlii, pe maidan. Să ofere acest mod de joc mai mic, de sală, trei la trei, nu doar pe stadioane arhipline”, a completat Alex.

Pasionații de coding au fost foarte curioși și ce presupune activitatea unui tester de jocuri video, o activitate interesantă și aparent plăcută, din care tinerii pot câștiga bani.

”EA, ca orice dezvoltator de jocuri video, are nevoie de foarte mulți testeri. E o meserie super importantă pentru crearea de jocuri. Întotdeauna va fi nevoie de oameni care să joace și să verifice că totul merge cum trebuie. Mulți sunt, însă, tentați să creadă că vor fi plătiți doar ca să se joace. Nu e vorba doar despre asta, un tester are o responsabilitate foarte mare, trebuie să fie atent, plus că nu testezi doar jocurile care îți plac, ci ce este nevoie. Poate tu vrei să testezi FIFA, dar să fie nevoie, în schimb, să găsești toate modurile în care poți bloca un caracter SIMS într-o casă”, povestește amuzat, Alex Chica.

La final, invitatul nostru a fost provocat de un copil să-și imagineze că ar avea din nou vârsta de zece ani, cu experiența de lucru actuală și să-și pună în plan obiectivele care îl vor face să reușească în carieră.

”Să învăț ce îmi place, să joc jocuri și să învăț să le creez din sutele de resurse online disponibile acum, să dau mai multă importanță matematicii și limbii engleze” – au fost principalele aspecte de urmărit pe care le-a menționat Alex Chica.

Lasă un comentariu