CURSURILE DE PROGRAMARE CODE KIDS – ATUUL COPIILOR DE LA ȚARĂ ȘI DIN ORAȘELE MICI

Acasă / news / CURSURILE DE PROGRAMARE CODE KIDS – ATUUL COPIILOR DE LA ȚARĂ ȘI DIN ORAȘELE MICI

Ce-ai zice dacă timpul tău pe internet va fi puțin mai scurt, dar mult mai valoros? Cum ți s-ar părea să creezi propriile jocuri pe computer? Dar să faci aplicații mobile care să te ajute la școală? Să nu mai zicem de roboței care să fie de folos în gospodărie ori în comunitate.

Dacă petreci mult timp pe calculator, jucând jocuri sau căutând distracție pe rețele de socializare, ai ajuns unde trebuie. CODE Kids este programul destinat fetelor și băieților de gimnaziu (10-14 ani), așa, ca tine, care îți va aduce multe beneficii în viitor, mai ales dacă locuiești la țară sau într-un oraș mic.

La biblioteca din localitate, care, fie vorba între noi, e mult mai cool decât îți imaginezi, poți petrece câteva ore pe săptămână în care te inițiezi în lumea tehnologiei, afli tainele programării și faci primii pași în lumea gaming-ului și a roboticii.

Te poți înscrie la clubul de programare până pe 31 martie 2021.

DE CE AI NEVOIE PENTRU A TE ÎNSCRIE ÎNTR-UN CLUB CODE KIDS?

 1.     De acordul semnat al părinților tăi
 2.     De curaj, entuziasm, curiozitate și dorința de cunoaștere a mediului digital

 

Îți lăsăm mai jos o listă pe care am pus cele mai importante beneficii ale programării. Doar tu le poți transforma în atu-uri!

Vei petrece timp de calitate pe computer și pe internet

Cum? Pe măsură ce vei învăța limbaje de programare, te vei transforma din consumator de conținut, în creator de conținut. Poți dezvolta propriile jocuri, aplicații mobile și dispozitive digitale care îți pot fi utile ție sau comunității din care faci parte.

Programarea este limbajul viitorului în orice meserie

Indiferent de domeniul profesional în care vei activa este nevoie să fii la curent cu noile tehnologii, care evoluează rapid și care vor sta la baza tuturor job-urilor din viitor.

Devii mai bun la matematică

Cum? Un studiu științific a arătat că învățarea limbajului de programare și folosirea codurilor de către copii ajută la înmagazinarea cunoștințelor de matematică și permit o mai bună imagine asupra lucrurilor abstracte.

Devii mai bun la limba engleză

Cum? Multe programe și kit-uri tech sunt în limba engleză și poți învăța noi cuvinte și concepte, pe care le asimilezi prin folosirea lor repetată.

Gândești mult mai logic și mai structurat

Cum? În programare vei folosi constant secvențe logice, care te vor ajuta să-ți dezvolți autonomia de învățare. Astfel, gândirea structurată îți va aduce o mulțime de avantaje la examene, de exemplu. O parte dintre copiii care au parcurs cei doi ani de programare CODE Kids au obținut note mai mari la Evaluarea Națională.

 

Încă nu te-am convins?

Spune-le părinților tăi că nu trebuie să plătească nimic pentru acest program! CODE Kids se desfășoară 100% gratuit. Iar banii pe care i-ar fi dat pentru un curs privat de programare să-i economisească sau să ți-i dea ție ca bani ”de buzunar”.

 

Hai la club! Acum începe distracția! Și vine la pachet cu învățatul și noi prieteni!

CODE Kids  – Programează viitorul comunității tale!

———————————————————————————————-

CODE Kids România este un proiect de educație digitală, implementat de Fundația Progress, începând cu anul 2017, cu sprijinul Simplon România și al bibliotecarilor locali. Acesta propune o soluție de alfabetizare digitală pentru copiii de gimnaziu de la țară și din orașe mici. Este programul gratuit care oferă posibilitatea de a privi spre un viitor mai bun și care încurajează fetele și băieții să urmeze o carieră în IT. Proiectul CODE Kids are ca scop crearea unei mișcări de coding și ȘTIM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) în care copiii se implică în viața comunității prin rezolvarea unor teme digitale creative.

Suntem prezenți în 23 de județe. Vezi care este clubul cel mai apropiat de tine pe harta CODE Kids.

Showing 2 comments
 • Mergea Diana Maria
  reply

  Bună ziua! Aș dori să mă înscriu și eu. Am 10 ani și sunt din Târgu Jiu. Mă ajutați? Nu regăsesc niciunde rubrica pentru înscriere. Mulțumesc!

  • CODE Kids
   reply

   Bună ziua! Găsiți aici lista tuturor cluburilor active: http://www.codekids.ro/vezi-lista-cluburilor-code-kids/. În cazul în care nu găsești localitatea ta sau cea mai apropiată bibliotecă publică pe listă, înseamnă că în acea zonă nu există un club de programare. Cu toate acestea, îți recomandăm să vizitezi biblioteca locală și să întrebi dacă există posbilitatea deschiderii unui club de programare CODE Kids, pentru ca întreaga comunitate să beneficieze de acest program și să dobândească cunoștințe în domeniul IT!

Lasă un comentariu