Despre proiect

Acasă / Despre proiect

JUDEȚE

Suntem prezenți în 33 județe din România

CLUBURI

Avem 110 cluburi de coding active

CODERI

+4600 de copii înscriși din 2017

PROGRES

peste 5 milioane de linii de cod scrise

Misiunea noastră!

Proiectul CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri, bibliotecari și voluntari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât peste 4600 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

Biblioteci publice, ONG-uri, primării și alte instituții comunitare din 33 de județe ale României sunt sau vor deveni parteneri strategici ai proiectului, implicate direct în implementarea acestuia, prin personalul angajat și spațiile deținute.

Începând din anul 2021, sunt deschise porțile către noi perspective. Se formează acum primele cluburi de programare pentru copii în afara bibliotecilor publice, sub coordonarea voluntarilor din diverse domenii de activitate. Sub umbrela unui nou slogan ”Programează viitorul comunității tale”, proiectul CODE Kids își propune să ajungă în cât mai multe comunități rurale și mici urbane din România.

Rescrie viitorul copiilor!