O nouă provocare pentru programatorii CODE Kids – Concurs de Eseuri 2020

Acasă / news / O nouă provocare pentru programatorii CODE Kids – Concurs de Eseuri 2020

Vrem să le testăm creativitatea și imaginația! Concursul de Eseuri, realizat de Simplon România împreună cu Progress Foundation, s-a întors! Provocarea a fost lansată către micii coderi la începutul lunii aprilie și a reușit să adune 82 de participanți.

Concursul De Eseuri de anul acesta s-a desfășurat în perioada 7 – 27 aprilie. Copiii din cluburile CODE Kids au fost invitați să scrie scenarii creative despre cum va arăta lumea în care trăim peste 50 de ani. Lăsându-se purtați de fantezie, micii programatori au realizat eseuri de aproximativ 600 de cuvinte în care au abordat subiecte precum desfășurarea vieții cotidiene, educația și chiar activitățile de sustenabilitate și protecția mediului din viitor.

Anul acesta, concursul individual a venit și cu o surpriză pentru bibliotecari.

Pe lângă cele 3 premii pe care le pot obține câștigătorii – printre care se numără un roboțel programabil Edison V. 2.0, un kit Robot Escape și un kit educațional Solar Robot 14 în 1 – biblioteca cu cei mai mai mulți participanți înscriși va fi și ea premiată! Cluburile CODE Kids din 10 județe s-au alăturat competiției din acest an, cu un număr total de 82 de eseuri înscrise. Printre acestea se numără cluburi precum Galaxy Code Kids Mușătești, Children of The Future Rucăr, The Future BAMEEN Dumbrăvița, Info Pro Racoș, Code Bags Sacu, Kids of the Future Vladimir, CODE Kids Măstăcani, First Line Petrila, hackerii Fericiți Bîra, Pro Magical Coders of Tămășeni, Ninja Coders Zalău, CODE Kids Măcin, Creative Coders Mahmudia, The Best CODE Kids Valea Nucarilor și Wizards Code Club Pietrari.

Juriul acestei ediții, alcătuit dintr-un membru din cadrul echipei Simplon România și un membru din Progress Foundation, va analiza eseurile micilor programatori și va decide câștigătorii. În procesul de jurizare se va ține cont de tema și complexitatea lucrării, estetică și creativitate, cât și de logica ideilor.

Felicitări tuturor coderilor și bibliotecarilor pentru efortul depus și creativitatea de care dau dovadă în fiecare zi! Așteptăm cu nerăbdare să aflăm rezultatele în data de 13 mai. Până atunci, ne întoarcem să codăm! #codamacasa

Lasă un comentariu