10 drone ajung sub bradul de Crăciun al copiilor din cluburile CODE Kids, din sudul României

Acasă / news / 10 drone ajung sub bradul de Crăciun al copiilor din cluburile CODE Kids, din sudul României

Fundația Progress continuă să aducă inovație în comunitățile rurale și să pregătească tinerii pentru meseriile viitorului! Partenerul CEZ dăruiește 10 drone pentru Școala de piloți de drone, un nou modul de învățare și dezvoltare de competențe digitale și STEM, din programul CODE Kids. O sută de copii, 10 bibliotecari și aproximativ 5000 de membri ai comunităților locale din Argeș, Dolj, Gorj, Olt și Vâlcea vor avea acces la noile tehnologii și vor putea iniția proiecte de promovare locală.

Sarbatori la inaltime cu CEZ

Cadourile zburatoare pot ajunge pana la 120 m inaltime si vor fi elementul digital de baza pentru cursurile Scolii de piloti de drone, proiect demarat de Fundatia Progress si sustinut de CEZ.

In perioada ianuarie  – martie 2022, bibliotecarii si copiii din Cluburile CODE Kids din Rucar si Topoloveni (AG), Pietrari si Bunesti (VL), Crampoia, Dobrosloveni si Brastavatu (OT), Farcas (DJ), Vladimir si Jupanesti (GJ) vor fi instruiti in manevrarea dronelor si vor avea acces la materiale educationale cu informatii tehnice, detalii de siguranta si elemente legislative. Alti aproximativ 5000 de membri ai comunitatii locale vor avea acces la dronele donate, acestea fiind amplasate in bibliotecile publice si folosite in promovarea proiectelor locale.

Cu ajutorul dronelor se vor realiza fotografii si clipuri video, inregistrari cu zonele si evenimentele locale, si in principal vor fi folosite pentru a povesti evolutia copiilor CODE Kids si a proiectelor de coding in care acestia se implica.

„Dronele sunt deja un element de baza in actiunile de mentenanta si reparatii ale retelei noastre electrice. Ma bucur ca alaturi de partenerii nostri suntem ajutoarele lui Mos Craciun, dar si sustinatorii unui program educational care le ofera copiilor acces la solutii digitale care sunt des intalnite in activitatea business-urilor mari. Le multumesc partenerilor nostri de afaceri care demonstreaza inca odata ca #energiavinedelaoameni.” Ondrej Safar, CEO CEZ Romania.

„Adaugam cluburilor CODE Kids inca un modul de pregatire pentru meseriile viitorului si anume Scoala de piloti de drone. Speram ca dronele sa fie folosite de intreaga comunitate si noile tehnologii sa aduca beneficii prin promovarea acestor localitati.” Ovidiu Ana, Director Dezvoltare Fundatia Progress.

Lasă un comentariu