Biblioteca din Pietrari – Hub al cunoașterii, inovației și sustenabilității

Acasă / news / Biblioteca din Pietrari – Hub al cunoașterii, inovației și sustenabilității

Copiii de la clubul de programare Wizards CODE Club Pietrari s-au reunit de Ziua Europei (9 mai) pentru o activitate inedită desfășurată în spațiul bibliotecii: asamblarea unui terariu. Atât fetele, cât și băieții s-au echipat cu mănuși și energie bună pentru a amenaja o mini grădină, într-un terariu. Nu a stat deoparte nici doamna Crina Popescu, bibliotecara de la Biblioteca Publică Pietrari (județul Vâlcea), îndrumându-i pe cei mici, cu răbdarea și pasiunea cu care ne-a obișnuit.

Pentru activitate s-au folosit aproximativ douăzeci de plante de diferite dimensiuni și un terariu cu o dimensiune de 80x40x50 cm. Mini grădina a fost accesorizată cu elemente  de decor realizate de copii la cele două imprimate 3D cu care este dotată biblioteca. Astfel, aceștia au imprimat arici și broscuțe, obiecte de complexitate medie, iar echipa Fundației Progress le-a dăruit o reptilă 3D care a devenit vedeta terariului, fiind o piesă complexă care a necesitat un timp de 20 de ore pentru imprimare.

Copiii si-au împărțit sarcinile și au făcut o muncă de echipă excelentă. Unii au pus nisipul la baza acvariului, alții au adăugat pietrișul și pământul, un alt coleg a preluat rolul de îndrumător, le-a transmis instrucțiunile de asamblare primite și, astfel, conform indicațiilor, fiecare a așezat cel puțin o floare în terariu. Cu toții au participat la o lecție despre științele naturale, energie verde și sustenabilitate, îmbinată cu competențe de coding, imprimare 3d și STEM.

BIBLIOTECA DIN PIETRARI SURSĂ DE CUNOAȘTERE ȘI INOVAȚIE

Clubul din Pietrari numără 32 de membri (copii din echipele de începători și avansați ale programului CODE Kids și alumni – cei care au finalizat cursurile de programare, desfășurate gratuit de Fundația Progress, și care oferă suport tehnic membrilor nou intrați în proiect) și funcționează de aproximativ 6 ani. Doamna Crina Popescu a fost sursa de inspirație în organizarea cluburilor de programare și robotică din bibliotecă, fiind parte din proiectul pilot CODE Kids.

BIBLIOTECA DIN PIETRARI SPAȚIU MODERN ȘI ATRACTIV

 

Al 4-lea an de susținere CEZ pentru CODE Kids începe de Ziua Europei, cu gândul spre un viitor verde, tehnologie și educație la standarde europene

Fundația Progress împreună cu CEZ Vânzare, ridică nivelul educației din comunitățile rurale la standarde europene, prin acțiunile pe care le desfășoară la nivel regional, local și național. CEZ Vânzare susține programul CODE Kids sprijinind copiii din mediul rural care fac coding în bibliotecile publice, cu scopul de a dezvolta competențele digitale și de a crea o mișcare națională de coding și ȘTIM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică). 

Mărturia susținerii din cei 4 ani de parteneriat o reprezintă cele 29 de cluburi în care copiii își desfășoară activitatea în zona de sud a României. Acestea au fost dotate cu toate echipamentele și tehnologia necesare pentru ca micii coderi să învețe la standarde europene și să exploreze fără limite lumea codingului. Astfel, la clubul CODE Kids din Pietrari, copiii se pot folosi de calculatoare performante, kit-uri Arduino, o imprimantă 3D și chiar o dronă, puse la dispoziție de către CEZ Vânzare.

DRONE, IMPRIMANTE 3D ȘI COPII TALENTAȚI LA PIETRARI

 

“Susținerea programului CODE Kids a devenit pentru noi tradiție. Suntem la a patra editie și implicarea noastră nu are limite pentru că am ales să fim cei care sprijină tânăra generație să decodeze #energiaviitorului. Mă bucur că am avut ocazia să dăm startul unei noi ediții chiar de Ziua Europei, într-un cadru fizic, împreună cu copiii, făcând ce ne place nouă cel mai mult: testând tehnologii și învățând despre sustenabilitate cu unul dintre voluntarii CEZ Vânzare.” – Cornelia Szabo, CEO CEZ Vânzare

„Ziua Europei este, în acest an, pentru noi, mult mai relevantă și importantă ca semnificație decât până acum. Evenimentul desfășurat la Pietrari arată că toți, și mari, și mici, și companii, și biblioteci, și organizații non-profit trebuie să fim în mod egal implicați în viitorul comunităților și în educația noii generații pentru un viitor sustenabil. Fundația Progress se bucură să fie un catalizator al schimbării pentru sustenabilitate alături de CEZ Vânzare și Biblioteca Pietrari și mulțumește tuturor partenerilor pentru implicare.” – Camelia Crișan, CEO Fundația Progress

Împreună #rescriemviitorulcopiilor!

   

 

Lasă un comentariu