Biblioteca Vlădești, din programul CODEKids, oferă o șansă la viață cadrelor medicale aflate în luptă cu virusul COVID-19!

Acasă / news / Biblioteca Vlădești, din programul CODEKids, oferă o șansă la viață cadrelor medicale aflate în luptă cu virusul COVID-19!

În contexul pandemiei de coronavirus, imprimanta 3D primită ca donație de Biblioteca Vlădești în urmă cu doi ani și-a găsit acum utilitatea.

Doi tineri, de la Colegiul Național ”Zinca Golescu”, județul Argeș, au aflat de existența imprimantei 3D și au împrumutat-o de la Biblioteca Vlădești pentru un scop nobil. Acela de a confecționa viziere pentru medicii care luptă zi de zi cu virusul Covid-19.

Și alți liceeni s-au alăturat, de la distanță, inițiativei de a oferi sprijin cadrelor medicale, și-au unit forțele și cunoștințele tehnologice, și au pus în aplicare planul de imprimare al vizierelor. Au fost și părinți, dar și persoane publice din oraș, care nu au stat deoparte la această activitate, ci au contribuit financiar la realizarea ei.

Important este că oamenii au înțeles că, în această situație de criză, ajutorul de orice fel este binevenit. Iar echipamentele de protecție reprezintă una dintre cele mai mari nevoi în acest moment! Iată că acum biblioteca publică, nu are doar rolul de a împrumuta cărți, ci se implică activ la problemele cu care se confruntă comunitatea!


Biblioteca Vlădești face parte din proiectul CODE Kids, din portofoliul Fundației Progress.

Despre Fundația Progress

Este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 1996, ce pilotează inițiative locale în domeniul educației/formării, (e-)incluziunii și dezvoltării comunitare, pe care le scalează apoi, la nivel național, drept bune practici, inovatoare și de impact, folosind bibliotecile publice ca hub-uri (puncte focale) de învățare pe tot parcursul vieții și centre de inovație socială pentru a ajunge la orice grup social, în special la cele marginale.

De 24 de ani, Fundația Progress implementează programe locale și naționale prin care prin care:

Facilitează creșterea capitalului social și formarea unor comunități coagulate în jurul unor proiecte comune de dezvoltare; Contribuie la dezvoltarea angajaților și organizațiilor prin programe de formare continuă și servicii de consultanță în domeniul resurselor umane; Folosește cercetarea, inovarea și tehnologia informației pentru dezvoltarea instituțiilor comunitare, a indivizilor și grupurilor vulnerabile; Valorizează potențialul și tradițiile comunităților precum și expertiza locală pentru o dezvoltare creativă și inteligentă; Promovează responsabilitatea socială a tuturor stakeholderilor în scopul atingerii unei dezvoltări durabile.

 

Lasă un comentariu