Celebrăm pasiunea pentru programare la Târgurile Regionale și Județene de Știință și tehnologie pentru Copii!

Acasă / news / Celebrăm pasiunea pentru programare la Târgurile Regionale și Județene de Știință și tehnologie pentru Copii!

Ce îi aduce împreună pe micii programatori? Pasiunea pentru tehnologie și robotică, dorința de a se dezvolta și dorința de a schimba lumea linie cu linie!

Anul acesta, în pregătirea Târgului Național de Știință și Tehnologie pentru Copii CODE Kids FEST 2021, cluburile CODE Kids au început organizarea edițiilor județene și regionale. Pe scenele virtuale sau fizice, în funcție de situația pandemică din momentul desfășurării evenimentelor, copiii cu vârsta între 10 și 14 ani își prezintă proiectele creative menite să schimbe lumea și să rezolve o problemă din propria comunitate.

Echipele de coderi se întrec între ele într-o competiție amicală, în care nu atât cine câștigă premiul cel mare e cel mai important lucru, ci mândria și bucuria de a-și vedea proiectul dus la bun sfârșit. Proiectele sunt evaluate de un juriu special și premiate, iar cele de pe podium ajung în finala care va avea loc în cadrul Târgului Național CODE Kids FEST 2021!

Calendarul Târgurilor Județene și Regionale CODE Kids FEST 2021

22 Octombrie – CODE Kids FEST Dobrogea 2021

5 Noiembrie – CODE Kids FEST Maramureș și Sălaj 2021

5 Noiembrie – CODE Kids FEST Sud-Vest 2021 ( județele Dolj, Gorj, Caraș-Severin și Hunedoara)

12 Noiembrie – CODE Kids FEST  Vâlcea și Argeș 2021

12 Noiembrie – CODE Kids FEST Neamț 2021

20 Noiembrie – CODE Kids FEST Brașov 2021

Prin intermediul Târgurilor Regionale și Județene de Știință și Tehnologie pentru Copiii, cluburile organizatoare, respectiv bibliotecile publice locale și județene, încurajează micii programatori să își expună spiritul inovativ cu ajutorul proiectelor la care au lucrat de-a lungul anului 2021, să descopere noi tehnici și să lege prietenii interacționând cu ceilalți concurenți. Dar, poate cel mai important este că se întâlnesc pentru a celebra pasiunea și efortul dedicat pentru tehnologie!

Lasă un comentariu