Echipa CODE Kids și a Fundației Progress este una extinsă la nivel regional, iar cauzele în care credem ne aduc mereu împreună, îndeosebi pasiunea pentru tehnologie, educație și dezvoltare comunitară! 🌍 🤝
Ne face mare plăcere să îți facem cunoștință cu oamenii alături de care mutăm munți, inovăm comunități și răspândim bunele practici. Și tu poți fi unul dintre ei!
Poți reveni oricând asupra acestui articol și vei vedea că de fiecare dată vei mai vedea pe cineva nou. Fiindcă aici este o mare familie, pusă pe fapte mărețe și în permanentă expansiune, încă din anul 2017 când a luat naștere proiectul CODE Kids.
Mariana Lucia Marian – Manager Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu” Sălaj
„Tehnologia creează noi nevoi și oportunități la nivel organizațional, nevoi la care Biblioteca Județeană Sălaj încearcă să răspundă. Apare astfel necesitatea obținerii de competențe suplimentare pentru bibliotecarii noștri. Ca manager, prin noile canale de comunicare, ce permit accesul la noi idei și informații, iau contact cu alte moduri de organizare, cu alte structuri și idei, strategii, inspirându-mă și ajutându-mă în dezvoltarea de noi servicii și activități pentru comunitatea sălăjeană.”
Marius Emanuel Adămache – Alumn CODE Kids Petrila, jud. Hunedoara
„CODE Kids pentru mine, la început, era doar o cale de a mă dezvolta personal, dar pe parcursul primului an, am realizat că este mult mai mult decât îmi imaginasem. Programul m-a ajutat nu doar să îmi clădesc o fundație logică pentru informatică, dar mi-am făcut prieteni, am învățat să lucrez într-o echipă în care fiecare membru are un loc unde poate fi de folos și că pentru a te face remarcat, este suficient să te implici cât de mult poți.”
Florica Neguț – Bibliotecar Biblioteca Comunală Peretu, jud. Teleorman
„CODE Kids este ceva inedit pentru comunitatea noastră, care nu s-ar fi concretizat fără plăcerea mea de a lucra cu copiii și dragostea pentru profesia pe care o exercit de aproape 32 de ani. Biblioteca trebuie să fie în pas cu digitalizarea și să sprijine dezvoltarea comunitară.”
Olimpia Bratu – Director Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” Gorj
„Ne place să lucrăm în parteneriat și am încercat permanent, întreaga echipă de bibliotecari din Gorj, să ne implicăm în proiecte cu impact pe termen lung în viața comunităților noastre, așa cum este programul național CODE Kids. Este vorba despre a oferi șanse egale de educație și dezvoltare tuturor tinerilor, iar participarea numeroasă și constantă a copiilor din mediul rural arată câtă nevoie este de astfel de investiții în împuternicirea tinerilor. Faptul că mulți dintre ei și-au descoperit vocația și viitorul profesional cu ajutorul acestui proiect implementat prin bibliotecile publice, susține ideea că bibliotecile pot schimba viața oamenilor”
Vlăduț Andreescu – Bibliotecar cu atribuții metodice, Biblioteca „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa
„Orice experiență trăită te modelează, te face un alt om, te face mai bogat emoțional, dar mai ales intelectual. Astăzi, biblioteca înseamnă locul în care o comunitate găsește soluții la problemele sale prin proiectele implementate de bibliotecă și prin dedicarea bibliotecarului. Utilizatorii serviciilor oferite de o bibliotecă publică au nevoi din ce în ce mai diverse, iar bibliotecarul trebuie să facă față pretențiilor lor pentru ca aceștia să simtă că biblioteca le aparține și că aceasta este neobosită în a inventa și a se reinventa în ceea ce înseamnă lucrul cu oamenii pentru a le oferi suport în ceea ce înseamnă educația și formarea profesională pe tot parcursul vieții. Dacă vrei să faci ceva bun cu viața ta vino la bibliotecă!”
Ana Damșa – Bibliotecar, Biblioteca Comunală Bălan, județul Sălaj
„Inițial copii vedeau biblioteca ca pe un loc de unde împrumuți cărți, dar acum este un loc de relaxare, de socializare în care aceștia își descoperă noi abilități și învață cu drag. Mă implic în cât mai multe proiecte, fiindcă îmi doresc să fiu un real sprijin pentru comunitatea mea, chiar dacă uneori este un domeniu total nou, învăț pe parcus. Încerc să dezvolt tot felul de activități care să îi atragă pe copii și să le mențină interesul. Fac parte din CODE Kids din 2017 și am observat cum după intrarea copiilor în proiect, aceștia încep să devină sociabili, responasbili, au început să îndrăgească materii care până atunci li se păreau grele, și-au descoperit hobby-uri noi. CODE Kids a fost stâlp important în educația și dezvoltarea copiilor din comunitatea mea și un punct de pornire pentru viitorul lor.”
#rescriemviitorulcopiilor