Mărțișor digital marca CODE Kids într-o comunitate din rural

Acasă / news / Mărțișor digital marca CODE Kids într-o comunitate din rural

O echipă de copii din satul Dumbrăvița, județul Brașov, le-a oferit doamnelor, domnișoarelor și întregii localități un mărțișor inedit. O urare afișată digital pe un display creat de ei în cadrul clubului de programare de la bibliotecă.

„Un mărțișor digital și o primăvară cu sănătate pentru comunitatea noastră” a fost mesajul scris cu ajutorul liniilor de cod.

Acesta a fost însoțit și de alte informații utile pentru trecători precum ziua, data, temperatura și ora.

Dispozitivul este construit de mâinile celor 12 copii, cu vârste între 10 și 14 ani, începând de la componenta tech și până la afișaj și a fost montat pe clădirea bibliotecii publice locale.

Micii coderi au dat dovadă încă o dată de istețime și un spirit civic deosebit și au demonstrat că toate cunoștințele acumulate în cei doi ani parcurși în proiectul CODE Kids pot aduce tehnologia mai aproape de oamenii de la țară.

Clubul CODE Kids „The Future BAMEEM” din Dumbrăvița a participat, la finalul anului 2020, la CODE Kids FEST – Târgul Național de Știință și Tehnologie pentru Copii, organizat de Fundația Progress, unde proiectul lor „Ceas Digital Matrix” s-a clasat pe locul al treilea.

Lasă un comentariu