Drone în biblioteca publică? Da! Se poate! Fundația Progress încurajează copiii de liceu și gimnaziu să învețe să piloteze drone și să se pregătească pentru noi meserii, cu care vor da piept în viitor.
Fiindcă tehnologia este într-o continuă dezvoltare și din dorința de a fi în pas cu noile cerințe profesionale, dar și pentru că vedem cu adevărat impactul pe care tendințele actuale au un impact enorm în viețile noastre de zi cu zi, CODE Kids se aliniază cu această evoluție și introduce un modul dedicat unui domeniu extrem de atractiv și complex: Pilotarea de drone. Și totul începe încă de pe băncile școlii gimnaziale.
În urma donației celor 10 aparate de zbor, făcută de CEZ Vânzare în comunități locale din județele Argeș, Dolj, Gorj, Olt și Vâlcea, membre în programul CODE Kids, echipa noastră a dezvoltat „Școala de Piloți de drone”, un curs gratuit care presupune trei module de învățare și șase instruiri de tip learning circles pentru utilizatorii bibliotecilor care au fost dotate cu aparatele de zbor DJI Mavic Mini 2.
Lansarea oficială are loc astăzi, 22 iunie 2022, numărul beneficiarilor direcți se ridică la aproximativ 50 și întreaga comunitate locală poate beneficia în urma acestei oportunități de dezvoltare și învățare .
Șansa de la fi parte din proiectul CODE Kids și de a urma cursurile gratuite de programare poate schimba viața multor copii.
Dronele folosesc o tehnologie modernă care are un potenţial crescut pentru dezvoltarea aplicaţiilor şi serviciilor în domenii precum agricultură, topografie și cadastru, fotografiere aeriană, detectarea incendiilor, monitorizarea clădirilor, construcțiilor și al sistemelor fotovoltaice.
Școala de Piloți de Drone este structurată astfel:
- Trei tutoriale video (Modul utilizare și pilotare; Modul reglementări și siguranță; Modul tips and tricks pentru filmare și fotografiere) menite să ajute copiii și tinerii să deprindă abilități de folosire corectă a dronei DJI Mavic Mini 2 pe care le pot urmări în secțiunea dedicată: https://www.codekids.ro/scoala-piloti-drone/
- Șase instruiri prin care utilizatorii locali de drone vor aprofunda regulile de utilizare și legislația în vigoare și vor primi sfaturi despre cum pot crea fotografii și filmulețe reușite, în aer.
- Concurs „Prezintă-ți comunitatea” – provocare pentru cluburile CODE Kids din Rucăr și Topoloveni (AG), Pietrari și Bunești (VL), Crâmpoia, Dobrosloveni și Brastavățu (OT), Farcaș (DJ), Vladimir și Jupânești (GJ) prin care vor realiza un proiect în care își vor prezenta comunitatea în care locuiesc și oamenii. Filmele vor fi jurizate de o echipaă de specialiști și vor fi premiate în cadrul competiției CODE Kids FEST 2022 – Târgul Național de Știință și Tehnologie
Scopul proiectului „Școala de piloți de drone” este acela de a contribui la dezvoltarea comunităților locale prin dotarea bibliotecilor publice, respectiv a cluburilor CODE Kids, cu drone și crearea unor materiale educaționale care să permită utilizarea acestora la un nivel optim de către întreaga comunitate.
Proiectul este destinat comunităților dotate cu drona DJI Mavic Mini2, dar nu se oprește doar la acestea, cursurile putând fi accesate și de alte comunități care decid achiziționarea acestui tip de aparat de zbor sau care îl primesc drept donație de la finanțatori locali.
Dronele reprezintă inovația! Sunt trei cuvinte, dar cu o însemnătate enormă mai mult sau puțin vizibilă în prezent, dar cu un impact crescut în viitorul apropiat! Dăm drumul la proiecte interesante, activități distractive și conținut de calitate prin care tinerii își vor promova comunitățile.