SUPER VLOG-URI, CREATE DE CLUBURILE DE ÎNCEPĂTORI CODE KIDS. CÂȘTIGĂTORII AU PRIMIT KIT-URI ROBOTICE

Acasă / news / SUPER VLOG-URI, CREATE DE CLUBURILE DE ÎNCEPĂTORI CODE KIDS. CÂȘTIGĂTORII AU PRIMIT KIT-URI ROBOTICE

Copiii din cluburile CODE Kids au parte de nenumărate provocări digitale și creative! Și de această dată partenerii noștri de la SIMPLON România le-au dat echipelor de începători de lucru. Micii coderi au avut de realizat prezentări video despre clubul lor, membri și obiectivele acestuia.

Tema i-a ajutat pe copii să înțeleagă în ce constă vlog-ul și cum pot comunica cu ajutorul conținutului video. Având în vedere contextul distanțării sociale, fiecare membru și-a filmat partea lui acasă, departe de ceilalți. Fundația Progress le-a pus la dispoziție o platformă pentru editare video și un tutorial de utilizare a acesteia pentru ca membrii cluburilor să nu întâmpine dificultăți.

Și totul a mers ca pe roate! Drept dovadă stau filmulețele uimitoare făcute de la zero de către prietenii noștri!

Code Heroes este un club din Republica Moldova care a realizat un clip video în care toți cei implicați au reușit să se prezinte și să spună ce ar schimba în comunitatea lor cu ajutorul tehnologiei. Unele dintre răspunsuri făceau referire la promovarea securității online, altele, la familiarizarea vârstnicilor cu mediul virtual sau promovarea limbajului de programare. Membrii acestui club au reușit să concentreze foarte bine informația în filmuleț și să-i ofere un edit de calitate.

 

Sarichioi’s skilled coders este un club din cea mai mare comună din Județul Tulcea. Copiii au realizat un vlog în care au prezentat obiectivele grupului. Printre acestea se numără și cunoașterea altor grupuri din țară, descoperirea noilor competențe informatice și lucrul în echipă.

 

Foarte bine s-au descurcat și membrii clubului Wizards Code Club Pietrari. Copiii au descris clubul ca fiind locul unde ideile lor contează și au evidențiat faptul că nu contează dacă nu ies toate cum ar fi trebuit, important e să nu renunțăm și ,,dacă nu funcționează codul, tragi aer în piept și o iei de la capăt.”

 

Câștigătorii au fost desemnați aleatoriu, cu ajutorul unei platforme de tip random și sunt: Clubul Juniorii IT din Zalău, SJ, Clubul Magic Code Kids, Râșca, SV și Clubul The Scripters Code, Segarcea, DJ. Aceștia vor primi din partea Fundației Progress trei kit-uri robotice.

 

Lista copiilor talentați nu se oprește aici și poate continua cu echipele cluburilor: Brawl Stars Racoș, județul Brașov; Fantastic Code Kids Dornești, județul Suceava; Extrem Code Kids Ungheni, Republica Moldova, CodeDojo Copalnic Mănăştur și Cavalerii IT-isti Baia Mare, din județul Maramureș. Felicitări merită și ceilalți membri CODE Kids care au muncit, s-au distrat și au creat prezentări video ale cluburilor din care fac parte.

Fiecare vlog realizat a fost interactiv și original, astfel că urmăritorii au resimțit atmosfera energizantă din fiecare club. Copiii se pot mândri cu un portofoliu interesant și competențe importante, dobândite în urma provocărilor primite de la Fundația Progress și Simplon România.

Lasă un comentariu