Sunt proaspăt intrați în lumea CODE Kids și tot ce se întâmplă aici îi fascinează. Își dau întâlnire săptămânal la bibliotecă și visează la un viitor frumos, sigur și la cariere de succes. Pe toți îi leagă un lucru: pasiunea pentru tehnologie. Își fac lecțiile de programare cu plăcere, lucrează în echipe, iar în pauzele de codare, membrii cluburilor CODE Kids se delectează cu activități noi, interactive și interesante. Copiii participă la sesiuni de cunoaștere, de dezvoltare personală, jocuri și petrec timp de calitate la bibliotecile publice din comunitățile lor. De aici începe aventura!
De exemplu, copiii de la Ighiu au făcut o vizită la pălărierul comunei.
”Când spui Lions Code Kids Ighiu nu vorbești doar despre un club de programare, ci de o familie, de o echipă, care nu face altceva decât să acumuleze informații, dar și amintiri ce vor fi pastrate în ”hard-ul personal”. Ca răsplată pentru munca depusă în vederea participării la primul nostru concurs, dar și în semn de prețuire pentru minunata noastră echipă, am făcut o drumeție de cercetare. Am vizitat atelierul de pălării din comuna Ighiu, unde am aflat informații prețioase ce țin de ”călătoria” pe care o parcurge o pălărie. ” – Petruța Angela, bibliotecar Biblioteca Comunală Ighiu, jud. Alba
De o experiență similară, dar mult mai senzorială, a avut parte și echipa de începători de la Biblioteca Topoloveni. Micii programatori au avut ocazia să se pună în pielea unui olar și au modelat cu mânuțele lor vase din lut pe care le-au luat acasă.
Urmând principiul munca îl înnobilează pe om, la Clubului Amicii Virtuali Dobrosloveni, copiii au început să dezasambleze laptopuri și să creeze propriile jocuri pe code.org. Se pare că nici echipa CodeRio, de la Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila, nu poate sta departe de sesiunile de coding. Însă de data aceasta au renunțat la computere și alte device-uri și au optat pentru jocul fizic cu BeeBot, o albinuță plimbăreață ce ajută la primii pași în gândirea algoritmică, robotică și programare.
Fiindcă au aflat ce înseamnă un cod QR, au creat primele afișe și prezentări, Fluturașii Ștrengari din Șendreni, Bright Minds Bilbor, Star Kids Pecica și Juniorii IT Cerna simt deja satisfacția programării. Nu pot fi trecuți cu vederea nici micii programatori CODE Kids din celelalte biblioteci publice partenere, din județele Argeș, Vâlcea, Gorj, Sălaj, Neamț, Tulcea, Galați, Hunedoara, Caraș-Severin, Harghita, Bacău, Constanța, Iași, Suceava, Dolj, Maramureș, Dâmbovița, Olt, Arad, Brăila.
Și pentru că la CODE Kids sharing is caring, copiii mai vechi în program și alumnii le-au sărit în ajutor începătorilor de la Code Bags Sacu, i-au îndrumat pe platforma code.org și i-au susținut la finalizarea lecțiilor.
Coderii din Borlești își antrenează mințile cu ajutorul sahului, cei din Sarichioi se distrează la maximum pe un covor Twister, iar cei de la clubul ”Coding The Future” Reșița lansează avioane de hârtie în bibliotecă.
”Programăm, numărăm… Avioane noi creăm! Astăzi din hârtie, mâine… cine știe…” spune încrezătoare Dominique Zară, bibliotecar Biblioteca Municipală Reșița, jud. Caraș-Severin.
Aceasta este doar o filă din magica poveste CODE Kids, acolo unde munca, seriozitatea și cunoașterea se întrepătrund cu armonia, joaca și distracția. Fii cu ochii pe noi, ca să cunoști și echipele de avansați și super proiectele lor digitale, roboțeii, senzorii și platformele pe care le dezvoltă.
Urmărește-ne pe Facebook, Instagram și Tik Tok! Pentru noutăți video abonează-te la canalul de Youtube al Fundației Progress!
CODE Kids – Programează viitorul comunității tale!
#rescriemviitorulcopiilor #SchimbamLumeaLinieCuLinie #CODEKidsRo